Haberler

Arda, Osasuna maçı kadrosunda!


Arda Turan, sakatlığının geçmesinin ardından Atletico Madrid teknik direktörü Simeone tarafından Osasuna maçının 19 kişilik kadrosuna dahil edildi.

Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcu Arda Turan'ın, sağ ayak bileğindeki sakatlığı sona erdi.
Milli Takım'ın Romanya ile oynadığı maçta aldığı darbe sonrasında sağ ayak bileği dış yan bağlarından sakatlanan Arda, yaklaşık iki hafta sonra iyileşti. Arda, Atletico Madrid'de bugün ilk kez takımla birlikte antrenman yaparken, La Liga'nın 9. haftasında Osasuna'ya karşı oynanacak maçın 19 kişilik kadrosuna dahil edildi.
Atletico Madrid teknik direktörü Diego Simeone, düzenlediği basın toplantısında Arda ile ilgili yöneltilen bir soru üzerine, Türk futbolcunun yarınki durumuna bakarak ilk 11'de oynatıp oynatmayacağına karar vereceğini söyledi.
Arjantinli teknik adam, mevcut durumda takımda çok formda futbolcular bulunduğunu ve ilk 11'i oluşturmanın güç olduğunu belirterek, ''Costa, Koke, Raul Garcia veya Emre'yi ilk 11'in dışında bırakmak beni çok üzüyor. Her seferinde yeni bir 11 oluşturabilecek durumdayız. Takım, size en iyi karakteristik özellikleri arama imkanı sunuyor. Fakat diğer yandan da işimizi zorlaştırıyor, çünkü hepsi çok iyi. Takımdaki bu güç bizi daha rekabetçi duruma getiriyor ama teknik direktör için iş zor. Ben, kimseye taahhütte bulunmadan sadece kazanmaya bağlı olarak, her maçın özelliklerine uygun karakterde futbolcu seçmeye devam ediyorum'' değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan FIFA ve France Football dergisi tarafından 2013 yılının başında belli olacak Altın Top ödülü için aday gösterilen Kolombiyalı Radamel Falcao için Atletico Madrid kulübü bir kampanya başlattı. Altın Top ödülüne, Falcao'nun layık olduğunu savunan Atletico Madrid, Kolombiyalı futbolcunun son 10 maçta toplam 16 gol atmasını ve UEFA Avrupa Ligi'nde son iki dönemin gol kralı olmasını öne çıkardı.Atletico Madrid'in son 21 maçında yenilmeyerek, 109 yıllık kulüp tarihinde bir rekor kırmasında önemli payı olan Simeone, bu konuda alçak gönüllü konuşurken, ''Bu durumun başaktörü ben değilim, futbolcular. Geldiğim ilk bir ay içinde sanki yıllardır bu takımın başında gibi kendimi hissettim. Karşılıklı saygı var ve istediklerimizi çok iyi anladılar. Ben şu anda kendimi çok iyi hissediyorum ama gün ve gün yaşıyorum. Olan her şey kalıcı değil. Tarih, kitaplarda okunduğu zaman güzel, diğer türlü günü yaşamak daha önemli. Somut ve güçlü olan şeyler hoşuma gidiyor, çok duygusal değilim'' ifadelerini kullandı.
Teknik direktör Simeone de, Falcao için, ''Forvet olarak, görev yaptığı alanda dünyanın en iyisi. Kendini geliştirmeye devam ediyor ve bu onu daha güçlü yapıyor'' şeklinde konuştu.
La Liga'da, 22 puna sahip olan Atletico Madrid averajla lider Barcelona'nın ardından 2. sırada yer alırken, Osasuna ligin en altında bulunuyor.