Haberler

Barça seriye bağladı


La Liga'da 9. haftaya averajla Atletico Madrid'in önünde lider giren Barcelona, Rayo Vallecano'ya konuk oldu. NTV Spor ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan karşılaşmada Katalan ekibi, rakibini 5-0 mağlup ederek ligde 9 maçta 8. galibiyetine ulaştı.




Ev sahibi ekip Rayo Vallecano sahaya; Ruben Martinez, Tito, Jose Casado, Sergio Rodriguez Garcia, Jordi Amat, Jose Carlos, Piti, Fuego, Alejandro Dominguez, Andrija Delibasic ve Leo Carrilho dizilişiyle çıktı.
Barcelona'da Tito Vilanova'nın ilk 11 tercihi ise; Valdes, Alba, Montoya, Adriano, Fabregas, Xavi, Busquets, Alex Song, David Villa, Messi ve Pedro şeklinde oldu.

Rayo Vallecano'yu geçtiğimiz sezon deplasmanda 7-0, Nou Camp'ta ise 4-0 mağlup eden Barcelona, rakibinin önde pres yapması nedeniyle ilk dakikalarda oyun kurmakta biraz zorlandı.
Önde baskıyı sürdüren Rayo Vallecano ilk hatasını 20. dakikada yaptı ve topu ağlarında gördü. Cesc Fabregas'ın güzel pasında ceza sahası içinde birden kaleci ile karşı karşıya kalan David Villa tek vuruşu Barcelona'yı deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Villa ligde 4. golünü kaydederken Fabregas asistlerini 6'ya yükseltti.
Katalan ekibi 30. dakikada Xavi, ceza sahası sağ çaprazında Fabregas'ı topla buluşturdu. İspanyol yıldızın vuruşu kaleci Ruben Martinez'e çarpıp yükseklik kazandı. Pozisyonun devamında altı pasta Messi topa yükseldi ancak Rayo defansı tehlikeyi uzaklaştırdı.
33. dakikada sağ çaprazda kazanılan serbest vuruşu kullanan Lionel Messi sol ayağı ile direkt kaleyi düşündü ancak top direğin hemen yanından auta gitti. Böylece Barcelona'nın bir başka farkı arttırma girişimi sonuçsuz kaldı.
İlk yarının kalan dakikalarında Rayo Vallecano etkisiz kalırken Barcelona da başka gol bulamadı. Maçın hakemi Miguel Angel Perez Lasa'nın ilk 45 dakikanın son düdüğü ile Barcelona soyunma odasına 1-0 önde girdi.
İkinci yarıya Barcelona adeta golle başladı. 47. dakikada Pedro sürüklediği topu sağ kanattaki Montoya'nın önüne bıraktı. İspanyol futbolcu da bekletmeden penaltı noktasının biraz gerisin bekleyen Messi'ye gönderdi ve Arjantinli yıldız önce topu kontrol etti sonra da düzgün bir vuruşla skoru 2-0'a taşıdı. Böylece Messi ligdeki 12. golüne imza attı.
Rayo Vallecano farkı azaltma adına ataklarını sıklaştırsa da son toplarda yetersiz kaldı ve vasat bir görünüm ortaya koydu.
Sol kanatta kazanılan taç atışını kullanan Jordi Alba, Alexis Sanchez ile duvar pası yaptı ve ceza sahasında bulunan Xavi'yi gördü. Kaptan, tek vuruşta kalecinin solundan topu ağlara göndererek 78. dakikada takımını 3-0 öne geçirdi.
Katalan ekibi hız kesmedi ve 80. dakikada bir gol daha buldu. Pedro'nun sağ kanattan ortaladığı topta Fabregas ceza sahası içinde boş pozisyonda şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi.
89. dakikada taç atışı kullanan Rayo Vallecano top kaybı yaptı ve bunu değerlendiren Fabregas defansın arkasına gönderdiği pasta Messi'yi buluşturdu. Messi rahat pozisyonda önce kaleciyi geçti ve sonrasında topu ağlara yuvarladı. 5-0
Maçın son dakikalarında başka gol sesi çıkmayınca Barcelona, David Villa, Lionel Messi (2), Xavi ve Fabregas'ın golleriyle Rayo Vallecano'yu 5-0 mağlup etti.
Barcelona deplasmanda aldığı bu sonuçla 9 maçta 8 galibiyet alarak 25 puana yükselirken ev sahibi Rayo Vallecano 10 puanda kaldı.