Haberler

Everton derbide geri döndü!


İngiltere Premier Lig'de Everton ile Liverpool'u karşı karşıya getiren Merseyside derbisi, 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı.Everton derbide geri döndü!İngiltere Premier Lig'de 9. hafta, Merseyside derbisine sahne oldu. Everton, Liverpool'un 2-0 öne geçtiği maçta geri döndü ve karşılaşma 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı.

Derbi, adına yakışır şekilde inanılmaz bir tempoyla başladı. İlk dakikalarda daha etkili olan konuk takım Liverpool, 14'üncü dakikada da 1-0 öne geçmeyi başardı. Luis Suarez'in vuruşunda Everton savunmacısı Baines, topu kendi ağlarına gönderdi.
Everton bu golün şokunu üzerinden atamadan, kalesinde ikinci golü de gördü. İlk golde de büyük pay sahibi Uruguaylı Luis Suarez, 20. dakikada takımını Goodison Park'ta 2-0'lık üstünlüğe taşıdı.
Ancak ev sahibi, kalesinde gördüğü ikinci golün ardından çabuk bir şekilde cevap verdi. 22'de Leon Osman, ev sahibi adına farkı 1'e indirdi ve skoru 2-1 yaptı.
İlk 45 dakikalık bölümü adeta düello şeklinde geçen mücadelede takımlar, soyunma odasına 2-2'lik beraberlikle gitti.Bu golden sonra oyundaki kontrolü eline alan Everton, ezeli rakibi karşısında üstün bir oyun sergilemeye başladı. 35'inci dakikada Steven Naismith, derbiye 2-2'lik beraberliği getirdi.
İkinci yarının başlamasıyla Everton'ın da etkili oyunu devam etti. Ancak ev sahibi, ikinci 45 dakikadaki tüm baskısına rağmen, skoru değiştirmeyi başaramadı.
Maçın duraklama bölümünde ise Luis Suarez'in Everton ağlarına gönderdiği top, ofsayt nedeniyle gol değeri kazanmadı ve Merseyside derbisi 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı.
Bu sonucun ardından Premier Lig'de Everton, 16 puana yükseldi. Liverpool da 10 puana çıktı.