Haberler

Lideri Şeytan çarptı!


Manchester United, lider Chelsea'yi deplasmanda 3-2 mağlup etti ve puan farkını 1'e indirdi. Chelsea, Ivanovic ve Torres'in atılmasıyla maçı 9 kişi tamamlarken, Kırmızı Şeytanlar'a galibiyeti getiren gol 75'te Javier Hernandez'den geldi.Lideri Şeytan çarptı!

İngiltere Premier Lig'de Manchester United, Stamford Bridge'de karşılaştığı lider Chelsea'yi 3-2 mağlup etti. Ev sahibi Chelsea, Ivanovic ve Torres'in atılmasıyla mücadeleyi 9 kişi tamamladı.
Konuk takım Manchester United, maça çok hızlı başladı. Özellikle Chelsea'nin sol kanadını etkili kullanan Kırmızı Şeytanlar, henüz 4. dakikada 1-0 öne geçti. Rooney'in sol taraftan yerden pası, kale sahasına doğru hareketlenen Robin van Parsie'nin önüne geldi. Hollandalı'nın vuruşunda ise top önce direğe, sonra da David Luiz'e çarptı ve Chelsea ağlarına gitti. Bu gol, Manchester United'ı 1-0 öne geçirdi.
Golden sonra etkili oyununu sürdüren ManU, rakibinin savunmadaki hatalarını çok iyi değerlendirdi. Yine sol kanattan gelişen atakta Valencia, yerden ortaladı. İlk golün kopyası şeklinde gelişen atakta, van Persie bu kez golü kendisi yapmayı başardı ve takımını 13'üncü dakikada 2-0 öne geçirdi.
36'da ise Chelsea, gole çok yaklaştı. Kullanılan kornerde iyi yükselen Cahill, çok etkili bir kafa vuruşu yaptı ancak kaleci David de Gea, güçlükle kornere çeldi.
İlk yarının sonunda bulduğu golle, ikinci yarıya da iyi başlayan Chelsea, üst üste gol pozisyonları yakaladı. Ramires, Oscar'ın ortasına iyi yükseldi ve vurduğu kafa vuruşuyla takımına 2-2'lik beraberliği getirdi.44'te ise Rooney'in Hazard'a sert müdahalesi sonrası kazanılan serbest vuruşta, topun başına Juan Mata geçti. İspanyol yıldızın harika vuruşu, maçta durumu 2-1'e getirdi. Bu gol, aynı zamanda ilk yarının da skorunu belirledi.
Ancak Chelsea, bu beraberliğin ardından büyük bir kabus gördü. Önce 63'te Ivanovic, ikinci sarı kartını gördü ve kırmızı kartla oyunda atıldı. Bunun ardından 69'da da Fernando Torres oyundan atıldı ve Chelsea, bir anda sahada 9 kişi kaldı.
Bu dakikadan sonra Manchester United, 9 kişi kalan rakibine karşı galibiyet golü aradı. 65'inci dakikada oyuna giren Javier Hernandez, 75'te sahneye çıktı ve biraz da tartışmalı bir golle takımını 3-2 öne geçirdi.
Kalan dakikalarda ise oyunun kontrolü tamamen Manchester ekibinin elindeydi. Mücadelenin sonuna kadar başka gol olmadı ve Manchester United, maçı 9 kişi tamamlayan Chelsea'yi Stamford Bridge'de 3-2 mağlup etti.
Bu sonucun ardından Manchester United, puanını 21'e çıkardı ve lider Chelsea ile arasındaki puanı farkını 1'e indirdi.
TOTTENHAM ZOR KAZANDI
Premier Lig'de zirvenin iddialı takımlarından Tottenham, zorlu Southampton deplasmanında 3 puanı 2-1'lik skorla aldı.
Konuk takıma galibiyeti getiren goller 15'te Gareth Bale ve 39'da Clint Dempsey'den geldi. Ev sahibinin tak sayısını ise 66'ıncı dakikada Jay Rodriguez kaydetti.