Haberler

Nobre Mersin'e güneşi gösterdi!


Mersin İdman Yurdu siftah yaptı! Süper Lig'de 9. hafta mücadelesinde Mersin İdman Yurdu sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 mağlup ederek 223 gün sonra galibiyetle tanıştı.

Mersin İdman Yurdu siftah yaptı! Süper Lig'de 9. hafta mücadelesinde Mersin İdman Yurdu sahasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 mağlup ederek 223 gün sonra galibiyetle tanıştı.
Spor Toto Süper Lig'de kötü günler geçiren Mersin İdman Yurdu kendi evinde İstanbul BB'yi konuk etti.
Karşılaşmaya etkili başlayan Mersin İdman Yurdu seyircisinin de desteği arkasına alarak gol için İstanbul BB kalesine yüklenmeye başladı. Mert Nobre ile ileri uçta etkili olan ev sahibi ekip 22. dakikada aradığı golü buldu.
GOL 22. DAKİKA (NOBRE) Ivan De Souza'nın soldan ortasında topla buluşan Nobre, klas bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve takımının üstünlüğünü sağlayan golü buldu: 1-0
Golün şokunu üzerinden çabuk atan İstanbul BB 24. dakikada Webo ile gole çok yaklaştı. Ceza sahası içinde topla buluşan konuk takımın oyuncusu Webo, uygun pozisyonda meşin yuvarlağı ağlarla buluşturamadı.
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca ilk yarı Mersin İdmanyurdu'nun 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarı Mersin İdman Yurdu golle başladı. 47. dakikada sahneye çıkan isim yine ilk golde olduğu gibi Mert Nobre oldu.
GOL 47. DAKİKA (NOBRE): Nudka'nın sağdan seri çalımlarla ceza alanına girdiği anda arka direğe kestiği topu iyi takip eden Nobre, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0
Karşılaşmanın kalan dakikaları karşılıklı ataklarla geçilince İstanbul BB aradığı golleri bulamadı.
Kalan dakikalarda başka gol omayınca Mersin İdman Yurdu sahadan 2-0 galip ayrılırken İstanbul BB haftayı puansız kapattı.
Bu sonucun ardından Mersin İdman Yurdu 8 puana yükselirken İstanbul BB ise 11 puanda kaldı. Gelecek hafta hafta Mersin İdman Yurdu, Beşiktaş deplasmanına çıkarken İstanbul BB ise sahasında Galatasaray'ı ağırlacak.

MERSİN İDMANYURDU: 2 - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 0
Stat: Tevfik Sırrı Gür
Hakemler: Ali Palabıyık, Serkan Akal, Emin Yıldırım
Mersin İdmanyurdu: Sehiç, Joseph, Ivan De Souza, Nduka, Culio (Dk. 88 Eren Tozlu), Nobre (Dk. 66 Ergin), Ben Yahia, Mustafa Sarp (Dk. 81 Murat Ceylan), Mustafa Keçeli, Aydın, Hakan
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Eduardo, Metin, Zeki (Dk. 50 Tevfik Köse), Webo, Ekrem, Geraldes, Cihan, Doka (Dk. 74 Edin Visca), Samuholmen (Dk. 62 Tom Da Silva), Gökhan, Kamil
Goller: Dk. 22 ve 46 Nobre (Mersin İdmanyurdu)
Sarı kartlar: Dk. 16 Ben Yahia, Dk. 57 Joseph, Dk. 59 Aydın, Dk. 68 Culio (Mersin İdmanyurdu), Dk. 45 Metin, Dk. 72 Webo, Dk. 89 Kamil (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)