Haberler

Unvan Antep'te kaldı...


Spor Toto Süper Lig'in 8 haftalık bölümünde beklentilerin altında kalan Gaziantepspor, evinde ligin tek namağlup Orduspor'u Haris Medunjanin(2) ve Ismael Sosa'nın attığı gollerle 3-0 mağlup ederek Karadeniz temsilcisinin unvanına son verdi.


Spor Toto Süper Lig'in 9. hafta mücadelesinde Gaziantepspor ile Orduspor, Kamil Ocak Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekipte sakat yada cezalı futbolcu bulunmazken konuk ekip Orduspor'da Hasan Kabze, Selçuk Şahin ve Vincent Monje sakatlıkları nedeni ile Gaziantep'e getirilmedi.
Karşılaşmanın hemen başında Gaziantepspor, Haris Medunjanin'in attığı golle 1-0 öne geçti. Atilla Turan'ın savunmadan uzaklaştırmak istediği top ceza sahası yayının hemen dışında bulunan Haris Medunjanin geldi. Medunjanin'in gelişine çektiği şut kaleci Saso Fornezzi'nin solundan ağlarla buluştu ve Boşnak oyuncu bu sezon ligdeki ilk golüne imza atmış oldu.
Golden sonra beraberlik için yüklenen Orduspor özellikle Bogdan Stancu ile etkili oldu ancak Rumen futbolcu son vuruşlarda başarılı olamayınca Karadeniz temsilcisi eşitliği yakalayamadı.
Ev sahibi ekip devrenin bitimine 5 dakika kala bir gol daha bularak önemli bir avantaj yakaladı. Umbides'in sol kanattan kullandığı köşe vuruşunu savunma uzaklaştırdı ve pozisyon Gaziantepspor kontra atağına dönüştü. Sol kanatta topla buluşan Şenol Can'ın ortası savunmadan sekip ceza sahasının hemen içerisinde bulunan Haris Medunjanin'in önüne düştü. Medunjanin de yerden düzgün bir vuruşla hem kendisinin hem de takımının 2. golünü kaydetti.
İkinci yarının başlaması ile beraber Gaziantepspor skor üstünlüğünün verdiği rahatlıkla daha çok yan paslarla oyunu soğutmaya çalıştı. Maçın üçte-birlik bölümü geride kalırken oyunun temposu iyice düştü.Devrenin geri kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmayınca maçın hakemi Hüseyin Sabancı'nın düdüğü ile Gaziantepspor ilk 45 dakikayı Orduspor karşısında 2-0 önde kapattı.
Gaziantepspor, 77. dakikada aradaki farkı 3'e çıkardı. Senijad Ibricic'in yerden verdiği pasla sol kanatta topla buluşan Ekrem Dağ bekletmeden ortasını ceza sahasının hemen içerisinde bulunan Ismael Sosa'ya yaptı. Sosa'nın gelişine çektiği şutta top kalecinin sağından ağlarla gitti. Sosa bu sezon ligdeki 2. golünü atmış oldu.
Maçın geri kalan bölümünde Orduspor'un farkı azaltma çabaları vasat kaldı ve Gaziantepspor puana ihtiyacı olduğu haftada 3 puanı 3 golle aldı.
Gaziantepspor seyircisi önünde aldığı bu galibiyetle puanını 11'e yükseltirken Orduspor namağlup unvanını Antep'te bırakarak 14 puanda kaldı.